Koeman klaagt weer over scheidsrechters bij Real: 'Negen van de tien keer'

Koeman klaagt weer over scheidsrechters bij Real: 'Negen van de tien keer'

21-12-2020 16:11
50

Ronald Koeman wil voorzichtiger zijn met zijn uitlatingen over de Spaanse arbiters, maar vond dat hij reden tot klagen had na de wedstrijd van Real Madrid bij Eibar (1-3). Sergio Ramos maakte vlak voor tijd met een 1-2 stand hands, maar een penalty kwam er niet. Dat zinde de trainer van Barcelona niet.

Er is veel onbegrip in Spanje over het niet geven van een strafschop. Koeman kreeg echter al een keer een onderzoek van de bond aan zijn broek wegens opmerkingen over de scheidsrechter na de verloren Clásico tegen Real en hield zich op een persconferentie, opgetekend door El Mundo Deportivo, zichtbaar in. "Wat mij betreft was het een strafschop, maar ik moet er niet te veel over zeggen. De scheidsrechter en VAR beslisten anders en daar moeten we het mee doen."

Toch kwam de Nederlander later nog eens terug op het incident. "Ik begrijp het gewoon niet. Ik zal niet herhalen wat ik na de wedstrijd tegen Real gezegd heb, maar wat mij betreft is dit gewoon een penalty. Negen van de tien mensen had de bal hier op de stip gelegd, maar de scheidsrechter deed het niet. Dat weten we nu wel."

Real Madrid won uiteindelijk met 3-1 bij Eibar en komt daarmee op gelijke hoogte met stadgenoot Atlético Madrid, dat koploper is omdat het twee wedstrijden minder speelde dan De Koninklijke. Barcelona staat op de vijfde plaats en heeft een achterstand van acht punten op de twee Madrileense teams. De formatie van Koeman heeft nog een wedstrijd tegoed ten opzichte van Real, maar Atlético speelde er wel één meer. Dinsdag speelt Barça uit bij Real Valladolid.