Van der Sar stelt Ajax doel: 'Mooie competitie, maar er is er een belangrijker'

Van der Sar stelt Ajax doel: 'Mooie competitie, maar er is er een belangrijker'

24-12-2020 20:35
140

Het behalen van de halve finale of zelfs de finale van de Europa League zou mooi zijn, maar het hoofddoel van Ajax is duidelijk: kampioen worden. Algemeen directeur Edwin van der Sar laat weten dat alles daarop gericht is.

Het bereiken van de halve finale van de Champions League in het seizoen 2018/2019 smaakt naar meer voor Ajax, maar de club werd de twee seizoenen daarna uit de groepsfase gekegeld en gedropt in de Europa League. "Kampioen worden is essentieel. Daar is alles op gebaseerd voor Erik (trainer Ten Hag, red.) en zijn mannen", zegt Van der Sar tegen Ajax TV.

"Vorig jaar spraken we over pech (onder meer bizarre uitwedstrijd bij Chelsea, red.), maar nu hebben we onszelf de das omgedaan. Dat is voor ons een teleurstelling. De Champions League is het podium waarop je wilt spelen", vervolgt Van der Sar.

"De halve finale van de Champions League was fantastisch, maar de finale in Stockholm (Europa League, 2017, red.) maakten ook veel fans onder de dertig jaar voor het eerst mee. We spelen nu tegen de nummer een van Frankrijk (Lille, red.), AC Milan en Real Sociedad zitten er ook in. Het is een mooie competitie, maar er is er ook eentje die net iets belangrijker is. De spelers moeten er alles aan doen om zich daarvoor te kwalificeren."

Van der Sar reageert nuchter op de vraag of de halve finale of finale van de Europa League een doelstelling moet zijn. "Graag, graag. Kampioen worden moet."