De Boer laat zich niet leiden door het verleden: 'Hoort ook niet als bondscoach'

De Boer laat zich niet leiden door het verleden: 'Hoort ook niet als bondscoach'

26-12-2020 09:07 Laatste update: 12:12
143

Bondscoach Frank de Boer begrijpt dat hij door het Nederlandse voetbalpubliek nog altijd gezien wordt als een Ajacied. De voormalig speler én trainer van Ajax stelt echter dat zijn verleden bij de Amsterdamse club geen enkele invloed heeft op de selectieprocedure bij het Nederlands elftal.

"Als ik vier Feyenoorders beter vind dan de beschikbare Ajacieden of PSV'ers, stel ik ze allemaal op. Echt meteen", vertelt De Boer in een uitgebreid interview aan het Algemeen Dagblad. De bondscoach heeft begrip voor het beeld dat men van hem heeft. "Ik heb er zo'n 25 jaar gewerkt, maar ik ben niet met dat soort politiek bezig. Dat hoort ook niet, als bondscoach."

De Boer blikt in het interview terug op de keuze die hij tijdens de uitinterland tegen Bosnië & Herzegovina maakte. De bondscoach koost destijds op de rechtsbuitenpositie voor Donyell Malen, terwijl Steven Berghuis in de competitie in grootse doen was en in veel ogen de meest logische keuze was.

"Ik vind Malen een geweldig talent, dat zie je nu ook terug bij PSV, maar het pakte in die wedstrijd niet zo goed uit. Dan durf ik best te zeggen: misschien had ik voor Steven moeten kiezen toen. Maar voor welke club een speler speelt, is daarbij totaal geen item."