Tuttosport: 'correctie' door jury, Ronaldo en Mendes gunnen Lewandowski 2020-prijs

Tuttosport: 'correctie' door jury, Ronaldo en Mendes gunnen Lewandowski 2020-prijs

Gepubliceerd: zondag 27 december 2020 om 22:59zo 27-12-2020 om 22:59

Laatste update: maandag 28 december 2020 om 10:00ma 28-12-2020 om 10:00

Cristiano Ronaldo werd zondag gekroond tot de beste voetballer van de afgelopen negentien jaar, terwijl Robert Lewandowski met de prijs voor beste speler van 2020 naar huis ging. Volgens het in Turijn gevestigde Tuttosport leek het erop dat ook die onderscheiding naar de Juventus-vedette zou gaan.

De winnaars van de zondag in Dubai uitgereikte prijs worden bepaald door twee factoren: een publieke stemronde en een vakjury. Die jury moest na de stemming van het publiek een 'correctie' doorvoeren, bericht Tuttosport. Het leek erop dat Ronaldo dankzij zijn wereldwijde populariteit met de jaarprijs aan de haal ging.

De vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar vond het naar verluidt zelf ook niet fair dat Lewandowski deze prijs mis zou lopen. In samenspraak met zaakwaarnemer Jorge Mendes – één van de drijvende krachten achter het jaarlijkse gala – besloot hij 'genoegen' te nemen met de eeuwprijs en de 2020-titel aan zijn Poolse collega te laten, klinkt het.

Dat Ronaldo respect heeft voor Lewandowski, werd eerder deze maand al duidelijk. De Bayern München-spits won de Best FIFA Men's Player of the Year-prijs, mede doordat Ronaldo hem bovenaan zijn stemlijstje had gezet.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws