Emegha (Sparta) gescout door Bayern: 'Maar je ziet dat Zirkzee ook niet doorkomt'

Emegha (Sparta) gescout door Bayern: 'Maar je ziet dat Zirkzee ook niet doorkomt'

02-01-2021 16:28 Laatste update: 16:39
29

Het zeventienjarige Sparta-talent Emanuel Emegha staat op de radar van Bayern München, schrijft De Volkskrant. Directeur Henk van Stee vraagt zich echter af of spelers er goed aan doen om op jonge leeftijd al naar Der Rekordmeister te verkassen.

Vanwege de Brexit-maatregelen kunnen Engelse clubs geen buitenlandse spelers onder de achttien jaar meer halen, maar dat betekent niet dat Nederlandse clubs opgelucht adem kunnen halen: Van Stee is nu vooral beducht voor Duitse koopjesjagers. Emegha – tot nu toe goed voor negen officiële Sparta-wedstrijden – wordt dus begeerd door Bayern, dat eerder al Joshua Zirkzee weghaalde bij buurman Feyenoord. "Maar je ziet dat Zirkzee bij Bayern toch niet doorkomt. Terwijl hij bij Feyenoord al zestig wedstrijden in het eerste had kunnen spelen", aldus Van Stee in gesprek met De Volkskrant.

Of het heel veel zin heeft om als jong talent naar een club als Bayern te gaan, waagt de Sparta-directeur dus te betwijfelen. "Ik heb overal gewerkt, maar in Nederland zit je als talent gewoon echt het best. Hier heb je de perfecte trap naar ­boven. Alle basisspelers van Oranje hebben die genomen", aldus Van Stee, die zich echter realiseert dat Nederlandse clubs de financiële strijd nooit kunnen winnen. "Ik neem het die kinderen niet kwalijk. Buitenlandse clubs en zaakwaarnemers brengen ze het hoofd op hol, zo'n speler wordt onbereikbaar voor ons."