Ingrijpende Brexit-maatregel: geen spelers onder de 18 meer naar Engeland

Ingrijpende Brexit-maatregel: geen spelers onder de 18 meer naar Engeland

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 10:58wo 02-12-2020 om 10:58

De Engelse voetbalbond heeft een nieuw reglement opgemaakt voor spelers die na de Brexit in Engeland willen komen spelen. De meest ingrijpende maatregel betreft het aantrekken van jeugdspelers: niet-Engelse voetballers van onder de achttien kunnen geen Premier League-transfer meer maken.

Groot-Brittannië stapt op 31 december definitief uit de Europese Unie en dat heeft ook verregaande gevolgen voor de Premier League. De FA heeft ondertussen een nieuw reglement opgemaakt voor spelers die vanaf 2021 naar de Engelse competitie willen komen.

Voetballers uit de EU zullen voortaan een werkvergunning moeten krijgen, zoals dat nu al het geval is met spelers van buiten Europa. Er zal gewerkt worden met een puntensysteem: als een speler al een paar jaar meeloopt in het voetbal, ervaring op heeft gedaan als international en afkomstig is uit een grote competitie, is de kans op een werkvergunning groter.

Daarnaast mogen Engelse ploegen dus geen buitenlandse spelers meer aantrekken die jonger zijn dan achttien. Dit zal met name voor Ajax, Feyenoord en PSV een grote opluchting zijn: de Nederlandse top-drie zag in het recente verleden spelers als Nathan Aké, Jeffrey Bruma, Karim Rekik, Timothy Fosu-Mensah, Dillon Hoogewerf, Daishawn Redan, Jayden Braaf op jonge leeftijd naar Engeland vertrekken.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws