Update: FC Twente presenteert aanvaller: Een energieke jongen

Update: FC Twente presenteert aanvaller: "Een energieke jongen"

04-01-2021 18:20 Laatste update: 18:19
69

Transfernieuws uit Enschede: FC Twente gaat zich versterken met Issah Abass. Dat meldt RTV Oost. De Duitse aanvaller wordt gehuurd van FSV Mainz 05.

Twente kreeg de laatste dagen te maken met een uittocht: huurlingen Lazaros Lamprou, Halil Dervisoglu en Alexander Jeremejeff verlieten de club voor respectievelijk PAOK Saloniki, Brentford FC en BK Häcken. Daar komt nu minimaal één aanvaller voor terug. Abass wordt voor een half jaar gehuurd van Bundesliga-club Mainz zodra het papierwerk wordt afgerond.

Lamprou, Dervisoglu en Jeremejeff kreeg nauwelijks speeltijd van trainer Ron Jans. Volgens RTV Oost wordt Abass in principe ook niet voor de basis gehaald, maar hij 'kent zijn plek en vindt dat minder problematisch'. Abass is niet onbekend met de Eredivisie: de Ghanese aanvaller (26) speelde vorig seizoen op huurbasis bij FC Utrecht, waar hij tot twee doelpunten in vijftien wedstrijden kwam.

Update: Twente heeft Abass binnen, zo meldt de club via de officiële kanalen. Hij wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van FSV Mainz. "Het is mooi dat we Issah Abass bij de selectie hebben. Abass is een sterke en snelle spits, die ook aan de zijkanten kan spelen. Het is een energieke jongen met een heel goede drive. Zodra de tewerkstellingsvergunning er is, kan hij aansluiten bij de groep", zegt technisch directeur Jan Streuer op de clubsite van Twente.