'PSV ontvangt opleidingsvergoeding dankzij Engelse transfer van De Wijs'

'PSV ontvangt opleidingsvergoeding dankzij Engelse transfer van De Wijs'

Gepubliceerd: zaterdag 9 januari 2021 om 15:16za 09-01-2021 om 15:16

Jordy de Wijs gaat promotie maken in Engeland. De sterke verdediger wordt volgens Voetbal International en het Eindhovens Dagblad door Queens Park Rangers overgenomen van Hull City.

De Wijs speelde met The Tigers in de League One, het derde niveau van Engeland. Vorig seizoen degradeerde Hull nog uit het Championship en in die competitie maakte de verdediger uit Vlijmen al veel indruk. Dat heeft QPR, dat nog steeds op het tweede niveau uitkomt, volgens VI en het ED doen besluiten om De Wijs vast te leggen.

Naar verluidt wordt de Nederlandse stopper eerst gehuurd en heeft de formatie uit Londen een optie tot koop bedongen op de 25-jarige De Wijs, die de laatste weken geen eerste keus meer was bij Hull. Dit seizoen speelde hij pas zeven wedstrijden voor The Tigers, die willen voorkomen dat de sterke verdediger gratis de deur uitloopt en hem daarom nog in januari slijten.

Het Eindhovens Dagblad schrijft verder dat PSV, de club waar De Wijs zijn jeugdopleiding doorliep, geld over zal houden aan de transfer. Hoe veel dat precies is is niet duidelijk, maar het gaat waarschijnlijk om enkele tonnen aan opleidingsvergoeding.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws