'Presidentskandidaat Barça haakt af na 'dubieuze' hertelling van handtekeningen'

'Presidentskandidaat Barça haakt af na 'dubieuze' hertelling van handtekeningen'

Gepubliceerd: donderdag 14 januari 2021 om 14:04do 14-01-2021 om 14:04

Laatste update: donderdag 14 januari 2021 om 15:30do 14-01-2021 om 15:30

Emili Rousaud is afgehaakt als kandidaat voor het presidentschap bij FC Barcelona. De 54-jarige zakenman, die eerder al de komst van Erling Braut Haaland naar de Catalaanse club op tafel gooide, is van de kandidatuurlijst gehaald.

Rousaud claimde dat hij genoeg handtekeningen had om zijn kandidatuur waar te maken, maar na een hertelling bleek dat veel 'ingezamelde' handtekeningen wel heel dubieus waren. Daarom is zijn naam van de kandidatuurlijst afgehaald, meldt Mundo Deportivo.

Het is niet de eerste keer dat Rousaud negatief in het nieuws komt met betrekking tot het presidentschap bij Barcelona. Eerder stelde hij dat hij Borussia Dortmund-spits Erling Braut Haaland naar Spanje zou halen, mocht hij als winnaar uit de bus komen. Haalands zaakwaarnemer Mino Raiola ontkende deze bewering onmiddellijk en stelde dat er van afspraken tussen Barcelona en de Noor absoluut geen sprake was.

Joan Laporta, Toni Freixa en Víctor Font zijn nu de drie overgebleven kandidaten voor de presidentiële zetel bij de Catalaanse club. De verkiezing van de nieuwe president bij Barcelona staat zondag 24 januari op het programma. Op diezelfde dag speelt de ploeg van Ronald Koeman een competitiewedstrijd op bezoek bij Elche.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws