Wiedemeijer noemt Schmidt 'niet handig': 'Gaat Nijhuis echt nog tegenkomen'

Wiedemeijer noemt Schmidt 'niet handig': 'Gaat Nijhuis echt nog tegenkomen'

Gepubliceerd: maandag 18 januari 2021 om 12:16ma 18-01-2021 om 12:16

Het is niet handig van Roger Schmidt om zo tekeer te gaan tegen scheidsrechter Bas Nijhuis. Dat stelt Reinold Wiedemeijer, scheidsrechterscoördinator bij de KNVB, in het ESPN-programma Dit Was Het Weekend.

Schmidt ging verbaal door het lint na de competitiezege van PSV op Sparta. De Duitse trainer van PSV kreeg tijdens de wedstrijd geel, beschuldigde Nijhuis van partijdigheid, zei hem nooit van zijn leven meer te willen spreken en weet de blessure van Cody Gakpo aan de losse stijl van de scheidsrechter. "Wellicht niet handig", reageert Wiedemeijer. "Je weet dat Nijhuis in de categorie grote clubs zit, dus hij gaat hem dit seizoen echt nog wel een paar keer tegenkomen."

Dat Schmidt na het uitvallen van Gakpo met de beschuldigende vinger naar Nijhuis wees, noemt analist Kenneth Perez 'ongelooflijke onzin'. "Ik vind het niet eens een overtreding", haakt Wiedemeijer in. "Iedereen weet dat Nijhuis veel toelaat, daar wordt hij om geprezen. Maar een scheidsrechter is niet schuldig aan een overtreding, tenzij hij echt een doodschop toelaat. Maar daar hebben we het helemaal niet over."

"Ik heb er natuurlijk zelf ook gestaan en had ook weleens een akkefietje met een trainer", aldus Wiedemeijer, die 217 wedstrijden floot in de Eredivisie. "Dan ging je na afloop praten in de kleedkamer, deed je nog een bakje koffie en dan was het over. Zo hoort het volgens. Je gaat niet leeglopen voor een camera. Het is jammer dat het altijd hierover moet gaan in het voetbal."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws