Schmidt is het niet eens met Jonk: 'Zege PSV op basis tweede helft verdiend'

Schmidt is het niet eens met Jonk: 'Zege PSV op basis tweede helft verdiend'

Gepubliceerd: woensdag 20 januari 2021 om 07:30wo 20-01-2021 om 07:30

Laatste update: woensdag 20 januari 2021 om 12:02wo 20-01-2021 om 12:02

Roger Schmidt verschilde na de moeizame overwinning van PSV in de kwartfinale van de KNVB Beker duidelijk van mening met FC Volendam-collega Wim Jonk. Volgens de Duitse trainer van de Eindhovenaren was de 0-2 wél verdiend.

Jonk meende na afloop dat zijn ploeg zichzelf tekort had gedaan. Een 4-2 was een betere afspiegeling van de verhoudingen geweest, meende hij voor de camera van ESPN. "Dat heeft iedereen toch kunnen zien? We zijn toch niet blind? Als je zo'n wedstrijd op de mat legt in de eerste helft, is het meestal gespeeld. PSV gaat dan echt geen drie goals meer maken hoor, echt niet."

Daar is Schmidt het desondanks niet mee eens. "Op basis van de tweede helft is het verdiend", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. "En dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, dat had ik wel verwacht. De tegenstander was heel gemotiveerd en liet zien waarom ze er goed bij staan op het tweede niveau."

PSV ontsnapte in de eerste helft aan een ruime achterstand. "Ik was niet boos in de rust. We moesten een aantal dingen beter doen, zoals de ruimtes aan de zijkanten beter benutten bijvoorbeeld. De wind speelde ook een rol. Het is makkelijker om zoals na rust met de wind in de rug te spelen. Ik denk dat we de goede veranderingen brachten en in een 4-3-3 systeem het beter hebben gedaan."

De Duitse coach dankt ook landgenoot Lars Unnerstall, die zijn doel schoon wist te houden. "Lars was fantastisch. Het was een goede beslissing om hem te brengen en hij heeft belangrijke reddingen verricht. Het was belangrijk om de eerste goal te maken en daar heeft hij mede voor gezorgd door de tegenstander van scoren af te houden."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws