Breaking news

LIVE: PSV virtueel door naar achtste finale in EL, Olympiakos moet komen

'Als Huntelaar geen last van z'n lies heeft, staat hij in de basis tegen Bayern'

'Als Huntelaar geen last van z'n lies heeft, staat hij in de basis tegen Bayern'

Gepubliceerd: woensdag 20 januari 2021 om 09:15wo 20-01-2021 om 09:15

Youri Mulder vindt het geweldig dat Klaas-Jan Huntelaar heeft besloten om het noodlijdende Schalke 04 te helpen. Clubliefde gaf de doorslag om terug te keren naar Gelsenkichen, weet de analist, die zelf een verleden bij Die Königsblauen heeft.

"Ik zag het in zijn ogen. Wat? Nou, de clubliefde. Dat is zo herkenbaar en prachtig tegelijk", zegt Mulder tegen het Algemeen Dagblad. "Het gaat Klaas-Jan maar om één ding. Dat is dat Schalke in de Bundesliga blijft. Hij gaat daar niet heen om straks te zeggen dat hij Schalke gered heeft en om een standbeeld te verdienen. Klaas-Jan zet zijn eigenbelang opzij om te helpen. Dat vind ik dus prachtig. Dat is pure clubliefde en de rest is dan eigenlijk niet meer belangrijk."

Volgens Mulder valt er wel degelijk eer te behalen voor Huntelaar bij de hekkensluiter van de Bundesliga. "Schalke staat wel te laag voor de spelersgroep die ze hebben. Er lopen echt wel goede spelers. Het aantal kansen dat Schalke creëert, zegt ook iets over de hoogte waar ze spelen. Het Amerikaanse talent Matthew Hoppe is nu spits. Dat is eenzelfde type als Klaas-Jan, maar hij is pas negentien jaar. Die jongen heeft in de laatste drie wedstrijden wel vier keer gescoord. En Klaas-Jan mag dan bijna twee keer zo oud zijn, hij oogt in ieder geval nog fit."

De 76-voudig Oranje-international ontbrak bij Ajax in De Klassieker tegen Feyenoord vanwege liesklachten. Of hij woensdagavond in actie kan komen tegen FC Köln, is daardoor onzeker. "Zondag speelt Schalke opnieuw thuis, dan tegen Bayern München. Als hij dan geen last van de lies meer heeft, staat hij denk ik meteen in de basis."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws