'Adekanye (21) komt niet aan spelen toe en keert na zes jaar terug in Nederland'

'Adekanye (21) komt niet aan spelen toe en keert na zes jaar terug in Nederland'

Gepubliceerd: donderdag 21 januari 2021 om 12:52do 21-01-2021 om 12:52

Bobby Adekanye staat voor een terugkeer naar Nederland. SS Lazio verhuurt de 21-jarige aanvaller dit seizoen aan Cádiz, maar de Spaanse club is volgens Diario de Cádiz van plan het contract te verscheuren. FC Emmen wordt mogelijk zijn nieuwe club.

Adekanye maakte afgelopen zomer op huurbasis de overstap van Lazio naar Cádiz, maar in Spanje wil het niet vlotten. Omdat hij geen uitzicht heeft op een basisplaats, is de nummer negen van La Liga van plan de talentvolle Nederlander terug te sturen naar Roma.

Deze week zou Adekanye het voorstel van Cádiz om in januari uit elkaar te gaan, gewillig hebben geaccepteerd. Alles wijst er nu op dat de vleugelaanvaller in de tweede seizoenshelft in de Eredivisie speelt. Hekkensluiter FC Emmen gaat hem volgens Diario de Cádiz huren van Lazio.

Adekanye begon in de jeugd bij Ajax, totdat hij in 2011 vertrok naar FC Barcelona. Na een huurperiode naar PSV belandde hij via Liverpool in de zomer van 2019 bij Lazio. Voor de Romeinen speelde hij vijftien wedstrijden. Hij scoorde één keer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws