Ajax-nieuwtje uit Rusland: ''Principiële' Ten Hag ziet vertrek Promes niet zitten'

Ajax-nieuwtje uit Rusland: ''Principiële' Ten Hag ziet vertrek Promes niet zitten'

Gepubliceerd: donderdag 21 januari 2021 om 20:13do 21-01-2021 om 20:13

Ajax-trainer Erik ten Hag wil niet meewerken aan een tussentijds vertrek van Quincy Promes, claimt het Russische Match TV. Het medium heeft dat naar eigen zeggen vernomen van een bron die dicht op Ajax zit.

Spartak Moskou is al langere tijd met Ajax in gesprek over een mogelijke rentree van Promes, die in 2014 en 2018 furore maakte in de Russische hoofdstad. De clubleiding van Ajax zette in op een vraagprijs van vijftien miljoen euro, liet Sport24-journalist Dmitry Egorov deze week weten aan VoetbalPrimeur.

Ten Hag neemt volgens Match TV echter een 'principieel standpunt' in: hij sprak zich eerder al uit tegen een winters vertrek van Edson Álvarez en lijkt ook Promes te willen behouden. De Ajax-trainer heeft al meerdere malen de nadruk gelegd op het drukke schema van Ajax en wil zijn selectie zoveel mogelijk bij elkaar houden.

Het lijkt een bittere pil te zijn voor de fans van Spartak, die Promes nog altijd op handen dragen. De Amsterdammer kwam in 135 officiële wedstrijden tot 66 treffers en pakte één landskampioenschap en één topscorerstitel met Spartak. "Promes is niet zomaar een speler, maar een legende", stelde Egorov dan ook, in gesprek met deze site.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws