'Ten Hag vanwege druk schema positief, maar ziet Idrissi als breedte-versterking'

'Ten Hag vanwege druk schema positief, maar ziet Idrissi als breedte-versterking'

01-02-2021 15:58
53

Oussama Idrissi zit op dit moment in het vliegtuig naar Amsterdam en zal later op maandag de medische keuring ondergaan. De Marokkaan wordt de opvolger van Quincy Promes, maar zal geen onbetwiste basisspeler worden.

Het Algemeen Dagblad schrijft dat het nog niet zeker is of Ajax een optie tot koop op Idrissi heeft bedongen bij Sevilla. Zijn management laat weten dat Sevilla niet ontevreden is over zijn ontwikkeling, maar dat ze wel begrijpen dat de vleugelaanvaller op dit moment speeltijd nodig heeft. Het is echter nog maar de vraag of hij dat bij Ajax gaat krijgen. De club zou hem 'aanvankelijk vooral als een versterking voor de breedte zien'.

Als Mohammed Kudus terug is zal er waarschijnlijk weinig geschoven worden in het ideale basiselftal, maar het idee van trainer Erik ten Hag is dat hij in het moordende schema meerdere opties kan gebruiken. Idrissi, als hij wedstrijdfit is, zou meteen kunnen leveren en is daarnaast ook een goede bekende van het scoutingsapparaat van Ajax. Henk Veldmate en Michel Doesburg, die vroeger bij FC Groningen en AZ werkten, brachten al positieve rapporten uit.

Verder laat het AD weten dat Marc Overmars, directeur voetbalzaken van de Amsterdammers, hoopte dat hij de 'jackpot' zou krijgen voor Promes. Ajax wilde winst maken op de vleugelaanvaller, die in 2019 voor ruim zestien miljoen gehaald werd, maar is tot de conclusie gekomen dat dat niet mogelijk was. Spartak Moskou kon dat bedrag niet betalen, Promes wilde zelf graag terug en bij Ajax stond 'niet iedereen daar onwelwillend tegenover'. Verhuur met optie tot verkoop is het resultaat.