'Toen ik in Nederland werkte kwam ik Promes vaker tegen, een geweldige transfer'

'Toen ik in Nederland werkte kwam ik Promes vaker tegen, een geweldige transfer'

02-02-2021 19:52
30

Leonid Slutskiy stelt dat de aanstaande transfer van Quincy Promes naar Spartak Moskou een goede zaak is. Hij hoopt dat het niveau van de Russische competitie zal stijgen als de aanvaller van Ajax over is gekomen.

Slutskiy, die na zijn ontslag vorig seizoen bij Vitesse aan de slag ging bij Rubin Kazan in de hoogste Russische divisie, kent Promes nog van zijn tijd in de Eredivisie. "Toen ik in Nederland werkte ben ik hem vaker tegengekomen", zegt de oefenmeester tegen Sport Express. "Vorig jaar speelde hij net zoals hij bij Spartak deed. Maar dit seizoen speelt hij niet of weinig. Dat is dus wel anders."

Toch denkt de olijke oefenmeester dat Spartak veel aan Promes zal hebben. "Ik denk niet dat een speler zoals hij, met zijn niveau en zijn kwaliteiten, dat in een korte periode kan kwijtraken. Zijn motivatie zal waarschijnlijk ook geen probleem zijn. Ik vind het een geweldige transfer voor onze competitie."

De overstap van de aanvaller van Ajax is nog niet in kannen en kruiken. Dat hoeft ook nog niet, omdat de Russische transfermarkt nog een paar weken open is. De Amsterdammers speelden wel al in op zijn vertrek door Oussama Idrissi voor een half jaar te huren van Sevilla.