Heracles sleept zwaarbevochten zege uit het vuur en meldt zich in linkerrijtje

05-02-2021 21:51 Laatste update: 06-02-2021 13:13
76

Heracles Almelo is opgeklommen naar het linkerrijtje van de Eredivisie. Dankzij een gelukkige 0-1 overwinning bij Fortuna staat de formatie van trainer Frank Wormuth nu op de negende plaats.

De thuisploeg begon prima aan de wedstrijd en zette Heracles meteen onder druk. Ze probeerden het tempo in de wedstrijd te houden om op die manier een snel doelpunt af te dwingen, maar daar kwam het niet van. Ondanks diverse kansen, voor onder anderen Sebastian Polter, werd het net in de eerste helft niet gevonden.

Heracles scoorde tegen de verhouding in wel. Zeven minuten voor rust kwam Rai Vloet goed voor zijn man bij de eerste paal en tikte daar zijn negende treffer van dit seizoen binnen. Een opsteker voor de gasten uit Almelo, die daarna eigenlijk ook meteen op 0-2 hadden moeten komen. Delano Burgzorg liet die kans echter liggen.

Missen deed de vleugelaanvaller na ruim een uur spelen nogmaals. Dat gebeurde in een fase waarin Fortuna, net als voor rust, het betere van het spel had en tot mogelijkheden probeerden te komen. Het ontbrak echter aan precisie en dat bleek ook toen Polter na 75 minuten op de lat poeierde.

Gevaarlijker dan dat werden de Limburgers in de slotfase niet meer. Heracles overleefde en is daardoor nu de nieuwe nummer negen van de Eredivisie. SC Heerenveen kan die plek dit weekend wel weer overnemen. Fortuna laat de kans om mee te gaan doen in het linkerrijtje liggen: zij blijven elfde.