Ajax-selectie verrast door nieuws over Onana: 'Kwam voor ons uit het niks'

Ajax-selectie verrast door nieuws over Onana: 'Kwam voor ons uit het niks'

08-02-2021 15:47
116

Daley Blind had het nieuws over Andre Onana niet zien aankomen. De keeper van Ajax werd door de UEFA voor een jaar geschorst omdat furosemide in zijn urine werd aangetroffen en dat verraste Blind ontzettend.

De verdediger van Ajax schrok toen hij het nieuws te horen kreeg. "Voor ons kwam dat natuurlijk ook uit het niks", zegt hij tegen ESPN. "Maar we moeten gewoon door. We hebben het er natuurlijk wel over, maar daarna ga je weer over naar de orde van de dag. Er moet gewerkt worden en toegeleefd worden naar de volgende wedstrijden. Het is zaak om scherp te blijven."

Dat is lastig, geeft ook Blind toe, maar hij heeft nog steeds vertrouwen in een goede afloop. "Laten we zeggen dat het beroep nog loopt en misschien valt de schade nog wel wat lager uit. Dat hij een fantastische keeper is weten we allemaal en we zullen hem zeker missen, maar we hebben ook goede keepers achter de hand. Die zullen er meteen staan, dat weet ik zeker."

Ajax bereidt zich op dit moment voor op de kwartfinale van het bekertoernooi, woensdagavond in de eigen Johan Cruijff Arena tegen PSV. Vooralsnog lijkt het er op dat die wedstrijd doorgang zal kunnen vinden.