Ten Hag: 'Het was écht genieten, het was alleen Ajax dat de klok sloeg'

Ten Hag: 'Het was écht genieten, het was alleen Ajax dat de klok sloeg'

10-02-2021 22:54
61

Erik ten Hag is vol lof over de prestatie van Ajax in de eerste helft van het bekerduel met PSV. De trainer van de Amsterdammers wijst echter ook op de verbeterpunten na de krappe 2-1 zege in de Johan Cruijff Arena.

"Ik heb eerste helft echt zitten genieten van mijn ploeg. Zo had je het vooraf bedacht. De uitvoering is niet altijd zoals je het bedenkt, maar dat was in de eerste helft zeker wel het geval", zegt Ten Hag tegen ESPN. "Het was écht genieten. Dat was fantastisch om te zien. We zijn op de goede weg en dit moeten we continueren, want de tweede helft was natuurlijk een stuk minder."

Ten Hag was vooral tevreden over het druk zetten van Ajax. "Zij kregen geen moment de tijd om adem te halen en kwamen geen moment onder de druk uit. Het duurde heel lang voordat zij in de buurt van onze goal kwamen. Pas in de slotfase van de eerste helft hadden zij een paar uitbraken, maar verder was het alleen maar Ajax dat de klok sloeg." In de tweede helft kwamen de Amsterdammers een stuk minder voor de dag en nam de druk van PSV toe. Ten Hag vond dat Ajax zuiniger op balbezit had moeten zijn. "In de slotfase hoeft maar één bal goed te vallen. Davy Klaassen trapte hem aan het eind nog voor de lijn weg."

Blind
De oefenmeester wijst in dat licht ook op de rol van Daley Blind, die vooral voor rust een sterke indruk maakte op het middenveld. "Ja, maar hij is het beste achterin. Hij liet het vandaag ook op het middenveld zien, maar aan het eind zie je dat hij een tijdje niet heeft gespeeld. Dan mist hij de inhoud voor het dynamische spel dat wij willen spelen. Op het middenveld hadden wij meer op balbezit moeten spelen, zonder dat ik direct naar Daley wil wijzen. Dan mis je duidelijk een speler als Ryan Gravenberch."

Ten Hag zag Ajax de zege desondanks over de streep trekken. "Er zit een onverzettelijkheid in deze ploeg. Als wij in de tweede helft onder de druk van PSV wat rustiger zijn aan de bal en de counters beter uitspelen, gaan wij echt stappen voorwaarts maken.