Grot al bijna één jaar buitenspel: 'Mijn zweet rook zelfs naar medicijnen'

Grot al bijna één jaar buitenspel: 'Mijn zweet rook zelfs naar medicijnen'

11-02-2021 21:21
11

Jay-Roy Grot maakte op 7 maart 2020 één van de laatste treffers van het Eredivisie-seizoen: de geboren Arnhemmer pakte uit met een solo tegen FC Twente, maar liep daarbij ook een blessure op. Het is zijn laatste wapenfeit op de voetbalvelden in bijna één jaar tijd geweest.

Ook toen de bal weer ging rollen na de coronastop in Europa, moest Grot toekijken: de aanvaller liep tijdens FC Twente een scheurtje in zijn meniscus op en toen hij aan zijn knie geopereerd werd, volgde tot overmaat van ramp een bacteriële infectie. "Na een half jaar bleek die bacterie nog steeds in mijn knie te zitten. De wond ging maar niet dicht", vertelt hij aan de Gelderlander.

Het voetbaljaar 2020 zat erop voor Grot, die moest beginnen aan een langdurige revalidatie. Bovendien moest hij antibiotica slikken. "En daar wordt een mens bepaald niet fitter van. Ik moest geregeld een middagdutje doen. En als ik op het veld stond om te trainen, rook het zweet zelfs naar de medicijnen."

Nu lonkt dan eindelijk zijn rentree: Grot heeft Leeds United – na huurperiodes bij VVV-Venlo en Vitesse – definitief verlaten en is begin februari neergestreken bij Tweede Bundesliga-club VfL Osnabrück. "In Duitsland voel ik vertrouwen. Er was in de winter ook interesse vanuit de Eredivisie (Grot trainde bij ADO Den Haag mee, red.). Maar clubs wilden een direct inzetbare speler." In Osnabrück wil hij de herinnering aan het onfortuinlijke voetbaljaar 2020 verdrijven. "Bij die goal was ik op mijn best voor Vitesse", vertelt Grot. "Ik heb geen kater overgehouden aan die solo en blessure, maar wel aan dat seizoen. Het jaar werd gewoon niet zoals gehoopt. Ik wil hier dus wel wat laten zien."