Duidelijke Schmidt: 'We moeten niet doen alsof Ihattaren Lionel Messi is'

Duidelijke Schmidt: 'We moeten niet doen alsof Ihattaren Lionel Messi is'

12-02-2021 14:15
214

Roger Schmidt kreeg kritiek omdat hij Mohamed Ihattaren naar de kant haalde tegen Ajax, maar staat nog altijd achter dat besluit. Dat Ihattaren gewisseld werd, had te maken met vermoeidheid en de 2-1 achterstand.

Met nog tien minuten te gaan werd Ihattaren gewisseld door Schmidt, die daarvoor kritiek kreeg. "Ik heb gezegd dat hij een goede wedstrijd speelde. Ik ben blij met zijn prestatie. We hebben al veel gesproken over Mo. Hij heeft een lange weg af moeten leggen om op dit niveau te komen. Ik denk dat hij veel steun gekregen heeft en zelf veel moeite gedaan heeft om zichzelf te ontwikkelen als speler en persoon. Ik ben blij dat hij nu goed speelt, vooral omdat hij hiervoor ziek was", licht Schmidt de rol van Ihattaren uit.

"Maar het is ook belangrijk dat we niet na één goede wedstrijd van stapel lopen en we doen alsof hij Lionel Messi is. Hij speelde goed, maar in mijn ogen hadden we op dat moment frisse energie nodig omdat we een goal zochten. Als Mo zeven schoten op doel had en tien belangrijke passes gaf, liet ik hem uiteraard staan. Maar zo was het niet. Hij had een paar goede momenten en zat goed in de wedstrijd, maar ik moet wisselen als hij moe wordt."

"Ik wilde wat snelheid brengen met Yorbe Vertessen, een groot talent waar ik in geloof. Hem wil ik ook opbouwen voor de laatste fase van het seizoen. In Nederland wil men de spelers altijd negentig minuten op het veld zien. Of ze doodop zijn of op hun knieën lopen, het maakt niet uit, ze moeten spelen. Maar ik ben de trainer en moet de beslissingen nemen. Als men wat anders vindt is dat oké, maar ik zag het anders."