Rapper Boef flirt met AZ: Ik moest heel hard lachen toen ik dat las

Rapper Boef flirt met AZ: "Ik moest heel hard lachen toen ik dat las"

13-02-2021 07:55 Laatste update: 12:39
102

Het leek rapper Boef wel 'lauw' om AZ te kopen, maar sportmarketeer Chris Woerts vraagt zich af of men in Alkmaar wel op hem zit te wachten.

"Een doel op de lange termijn is een voetbalclub kopen, man", zei Boef bij VICE. "Het lijkt me echt lauw om een eigen voetbalclub te kopen. AZ of zo. Ik koop gewoon AZ, pomp er een beetje money in, zet spelers aan het werk. Dat lijkt me lauw, man."

Het verhaal van Boef werd met gelach ontvangen in huize-Woerts. Hij denkt niet dat het haalbaar is. "Ik moest heel hard lachen toen ik dat las", zegt hij in De Telegraaf. "Ik weet niet hoeveel geld je zou moeten meebrengen, maar het past helemaal niet in de filosofie en de langetermijnvisie van AZ om met dit soort types een deal aan te gaan. Dat is kansloos. Die club heeft een groot eigen vermogen en ze zitten daar helemaal niet te wachten op dit soort koekenbakkers. Het is goed dat hij fan is, hij mag een keer optreden voor de wedstrijd, maar voor de rest moet ie zich niet met het beleid bemoeien."

Boef die AZ koopt, volgens Woerts een kansloos verhaal. "Als investeerder moet je eerst worden goedgekeurd door de KNVB. Ik ben niet bekend met de regelgeving van alle landen, maar over het algemeen heb je wel te maken met commissies die eerst kijken naar wat voor types er in het huishuiden investeren."

"In Nederland zijn ze heel streng. Maar de voetballerij is een op ego's gedreven wereld en als je een voetbalclub koopt, ben je voorpaginanieuws. Maar daar moet je wel afstand van kunnen nemen en houden. Je moet bescheiden blijven en een langetermijnvisie kunnen neerleggen."