Rankovic haalt uit naar Jol en Hamdi: 'Hoe kun je dat beleid noemen?'

Rankovic haalt uit naar Jol en Hamdi: 'Hoe kun je dat beleid noemen?'

13-02-2021 10:44
50

Aleksandar Rankovic haalt uit naar ADO Den Haag, nadat hij drie maanden geleden al na acht Eredivisie-duels werd ontslagen. Volgens de 42-jarige Serviër is het onzin dat hij de adviezen van Martin Jol in de wind sloeg.

"Ik wilde graag met Jol werken, maar ik luister niet naar alles wat hij zegt", steekt Rankovic van wal bij de NOS. "Ik ben de hele dag bezig met het proces van de ploeg en dat is al moeilijk genoeg als je elke dag nieuwe spelers krijgt die je niet kent. Dat brengt me bij het tweede punt: ze zeggen dat ik het beleid van de club niet volgde. Maar ik probeer nog steeds te begrijpen wat dat beleid dan is."

ADO wilde vernieuwen en waarde creëren op het veld, maar de manier waarop dat ging kon Rankovic niet bekoren. Volgens de trainer ging de bezem te rigoureus door de selectie. "Ik was het er niet mee eens dat spelers als Immers en Beugelsdijk weg moesten, want ik wist dat ik hun ervaring nodig zou hebben." Hij voelde zich niet gehoord door het technisch hart. "Op een gegeven moment bemoeiden zij zich zelfs met de rugnummers die ik had gekozen. Dat was de druppel. Ik ben er uitgestapt voordat de competitie begon." 

Naast Jol had algemeen directeur Mohammed Hamdi meer zeggenschap over het transferbeleid. "Ik kreeg soms een mailtje: 'Morgen komt die speler een medische test doen.' Daar had ik dan nog nooit van gehoord. Of ik werd gebeld met de mededeling dat een speler zou vertrekken."

Rankovic zag dat in januari wél de nodige ervaren spelers neerstreken bij ADO, zoals Marko Vejinovic, Youness Mokhtar, Daryl Janmaat en Nasser El Khayati. Zij moeten degradatie afwenden. Dat was afgelopen zomer wel anders. "Sommigen hadden nog nooit betaald voetbal gespeeld. Hoe kun je dat beleid noemen? Dan kwam ik 's avonds boos thuis: 'Hoe is dit verdomme mogelijk?' Want ADO gaat mij aan het hart. Ik hoop ook echt dat ze in de Eredivisie blijven."