PSV scoort niet zonder Ihattaren: 'Het zal de eer van Schmidt wel te na zijn'

PSV scoort niet zonder Ihattaren: 'Het zal de eer van Schmidt wel te na zijn'

13-02-2021 17:38
18

Hugo Borst hoopt dat Roger Schmidt snel zal besluiten om Mohamed Ihattaren in te brengen bij PSV. De spelmaker van de Eindhovenaren zit op de bank tijdens het uitduel bij ADO Den Haag en zag dat zijn ploeg in de eerste helft op achterstand kwam.

PSV kreeg de kansen, maar ADO maakte via Bobby Adekanye het doelpunt. Borst heeft wel een oplossing. "Dit is een typisch wedstrijdje voor Ihattaren", zegt hij tijdens de analyse in de rust op ESPN. "Mag ik dat zeggen? Het zal de eer van Schmidt wel te na zijn, hij zal hem wel tien minuten gunnen. Maar één van die jongens in dat blok op het middenveld kan er echt wel uit."

De tegengoal van PSV, die viel nadat de Eindhovenaren halfslachtig ingrepen en Timo Baumgartl helemaal niets deed, viel Borst en collega-analist Arnold Bruggink bijzonder tegen. "Kijk nou wat hij doet, tsjongejonge", verzucht laatstgenoemde. "Je moet het centrum afdekken, dat is les één als centrale verdediger."

PSV heeft nog drie kwartier om puntenverlies in Den Haag af te wenden. De formatie van Schmidt staat momenteel vier punten achter op Ajax en speelde al een wedstrijd meer, dus kan zich eigenlijk niets anders dan een overwinning veroorloven.