Boze Advocaat gecounterd door scheidsrechtersbaas: 'Concentreer je op Feyenoord'

Boze Advocaat gecounterd door scheidsrechtersbaas: 'Concentreer je op Feyenoord'

Gepubliceerd: maandag 22 februari 2021 om 09:54ma 22-02-2021 om 09:54

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond is niet onder de indruk van de kritiek van Dick Advocaat. Na de bekeruitschakeling van Feyenoord tegen sc Heerenveen (4-3) zei de trainer dat hij voor zo'n wedstrijd liever Björn Kuipers dan Siemen Mulder had willen hebben.

In eerste instantie stond Kuipers ingepland voor het bekerduel tussen Heerenveen en Feyenoord, maar de wedstrijd werd door het extreme winterweer uitgesteld en afgelopen woensdag ingehaald. Omdat Kuipers toen Europese verplichtingen had, werd Mulder aangesteld als zijn vervanger. Het zorgde voor onbegrip bij Advocaat.

"Wij hebben twintig prima scheidsrechters en die zijn uitstekend inzetbaar voor deze wedstrijden, dus ik sluit me niet aan bij deze woorden", countert Van Egmond in het ESPN-programma Dit Was Het Weekend. "Laat Advocaat zich op Feyenoord concentreren dan doe ik dat op de arbitrage."

Feyenoord had bovendien geluk dat Heerenveen een gemiste penalty niet mocht overnemen, betoogt Van Egmond. Eric Botteghin liep te vroeg in, maar de VAR greep niet in. "In dit geval heeft de VAR verzuimd om ook naar Botteghin te kijken en dat ook mee te nemen. Hij had hier inderdaad moeten adviseren om de strafschop over te laten nemen, omdat Botteghin te vroeg was ingelopen. Dit is niet helemaal goed gegaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws