Van den Heuvel ziet 'betrekkelijk' risico voor Spartak bij veroordeling Promes

Van den Heuvel ziet 'betrekkelijk' risico voor Spartak bij veroordeling Promes

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 09:09vr 26-02-2021 om 09:09

Quincy Promes heeft Ajax verruild voor Spartak Moskou, maar een strafzaak vanwege het vermeende steekincident hangt hem nog altijd boven het hoofd. Volgens misdaadverslaggever John van den Heuvel doet de politie nog altijd onderzoek.

"Er worden nog getuigen verhoord. Het onderzoek is nog niet afgerond. Als het Openbaar Ministerie tot de conclusie komt dat er voldoende bewijs is om een strafzaak tegen hem te beginnen, dat hij voor de rechter moet komen, dan kan dat gewoon", zegt Van den Heuvel in een video van De Telegraaf. "Dan zal hij een dagvaarding krijgen en in Nederland moeten verschijnen."

Het zou 'hoogst onverstandig' zijn als de Oranje-international zo'n dagvaarding negeert, hoewel er geen uitleveringsverdrag is met Rusland. Wel zou hij 'internationaal gesignaleerd' kunnen worden. "Hij zal ook met Spartak Moskou moeten reizen in kader van Europese wedstrijden. Dan zou hij overal kunnen worden opgepakt. Dus als het zover komt denk ik dat hij zal zich keurig bij de politie in Nederland zal melden."

Ajax ontvangt minimaal 8,5 miljoen euro en maximaal 11 miljoen euro van Spartak Moskou. De ochtendkrant sprak al van een werelddeal, mede doordat de Amsterdammers geen risico lopen bij een veroordeling van Promes. Volgens Van den Heuvel is ook het risico van de Russen 'betrekkelijk'. "Op het moment dat er een veroordeling uit zou komen, dan zal toch altijd gekeken worden naar hoe die straf ten uitvoer zal worden gebracht."

"Als het gaat om een straf ten aanzien van dienstverlening, dan zal dat zijn in een fase waarin hij bijvoorbeeld vakantie heeft", legt Van den Heuvel uit. "Als het een onvoorwaardelijke gevangenisstraf zou zijn, dan zal dat ook ongetwijfeld plaatsvinden in een periode dat hij bijvoorbeeld vrij is van zijn club. Daar wordt over het algemeen, en niet alleen bij Promes maar ook bij andere verdachten, rekening mee gehouden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws