Ten Hag: 'Tadic werd tot op het bot geprovoceerd, ik zit dan rustig op de bank'

Ten Hag: 'Tadic werd tot op het bot geprovoceerd, ik zit dan rustig op de bank'

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 07:35ma 01-03-2021 om 07:35

Laatste update: maandag 1 maart 2021 om 11:34ma 01-03-2021 om 11:34

Erik ten Hag gaat in gesprek met Lisandro Martínez. De Argentijnse verdediger ging in de slotfase van de Eredivisie-topper tegen PSV (1-1) over de schreef door zijn noppen in het been van Eran Zahavi te planten.

Scheidsrechter Danny Makkelie floot niet en ook de VAR greep niet in, waardoor Martínez goed wegkwam. Toch krijgt het incident een staartje: Ten Hag zal een dezer dagen een gesprek met hem aanknopen, aldus De Telegraaf. "Als dat zo is, zal ik het er met hem over hebben. Dat moet hij niet doen, dat risico moet hij niet nemen", reageert de trainer tegenover de ochtendkrant.

Met de woede-uitbarsting van Dusan Tadic in de blessuretijd van PSV - Ajax had Ten Hag geen moeite. De Servische aanvoerder kreeg het na zijn penalty aan de stok met Denzel Dumfries. "Hij is mentaal ijzersterk, werd tot op het bot geprovoceerd, maar dan zie je hoe koel hij in zijn hoofd is. Ik zit dan ook heel rustig op de bank, weet zeker dat het een goal is. De emotie zit ook in zijn karakter."

"We moeten het incident niet te groot maken", stelt Ten Hag. "Het gaat erom wat er op het veld gebeurt. Op het juiste moment was hij koelbloedig. Hij is een echte winnaar. Dat maakt het verschil tussen een topper en een échte topper."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws