'Huntelaar krijgt te maken met relatief onervaren trainer bij Schalke 04'

'Huntelaar krijgt te maken met relatief onervaren trainer bij Schalke 04'

Gepubliceerd: dinsdag 2 maart 2021 om 10:54di 02-03-2021 om 10:54

Schalke 04 lijkt een nieuwe trainer te hebben gevonden. Dimitrios Grammozis neemt het roer over in Gelsenkirchen, melden BILD, Kicker en Ruhr Nachrichten dinsdag.

Schalke is na het geruchtmakende ontslag van Christian Gross op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. De keuze lijkt op Grammozis te vallen. De in Duitsland geboren Griek (42) heeft geen indrukwekkend cv: hij werkte vijf jaar als jeugdtrainer bij VfL Bochum en was één jaar hoofdtrainer van tweedeklasser SV Darmstadt. Sinds een jaar is hij clubloos.

Grammozis moet Schalke zien te behoeden voor degradatie. Dat wordt een hele klus: Die Königsblauen bungelen onderaan de Bundesliga met een achterstand van liefst negen punten op de veilige plekken. Als Schalke degradeert, mag Grammozis sowieso blijven zitten.

De verwachting is dat Grammozis dinsdag wordt gepresenteerd door Schalke. Hij wordt na David Wagner, Manuel Baum, Huub Stevens en Gross de vijfde trainer in Gelsenkirchen. Afgelopen weekend vertrokken naast Gross ook technisch directeur Jochen Schneider, teammanager Sascha Riether en conditie- en fysiektrainer Werner Leuthardt.

Klaas-Jan Huntelaar is één van de spelers die aanstuurden op een nieuwe trainerswissel, vertelt Kilian Gaffrey, de Schalke-watcher van BILD, aan VoetbalPrimeur. "He's frustrated as f*ck", zegt Gaffrey over Huntelaar. "Voordat hij tekende, heeft hij al gezegd dat Gross niet de juiste trainer is voor Schalke."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws