Breaking news

LIVE: Ajax leidt bij RKC door beauty van Haller, slaande beweging Álvarez

Waterreus trapt op Drommel-rem: 'Horen we nog iets van 'supertalent' Scherpen?'

Waterreus trapt op Drommel-rem: 'Horen we nog iets van 'supertalent' Scherpen?'

Gepubliceerd: woensdag 3 maart 2021 om 19:12wo 03-03-2021 om 19:12

Laatste update: woensdag 3 maart 2021 om 19:15wo 03-03-2021 om 19:15

Ronald Waterreus vraagt zich af of Joël Drommel er verstandig aan doet om FC Twente na dit seizoen al te verruilen voor PSV. De Eindhovenaren zagen Lars Unnerstall deze week naar Enschede verkassen en hopen dat Drommel de omgekeerde weg bewandelt, werd woensdag duidelijk.

De 24-jarige doelman uit Bussum ligt – mits FC Twente vóór 1 april de optie in zijn aflopende contract licht – nog één jaar vast en wil een stap hogerop maken, terwijl FC Twente graag nog een transfersom wil incasseren. Een transfer is dus aanstaande, maar Waterreus vraagt zich af of Drommel al toe is aan een club als PSV. "Hoe talentvol Drommel ook is; gevoelsmatig zeg ik dat een transfer naar PSV te vroeg komt", laat de gewezen PSV-doelman weten aan het Algemeen Dagblad.

Waterreus zag hoe Drommel onlangs tegen Feyenoord van grote afstand werd gepasseerd door Jens Toornstra. "Een prachtig doelpunt. Maar maakt Toornstra zo'n zelfde goal tegen PSV, dan roept iedereen: die had de keeper moeten hebben." Dit illustreert het grote verschil tussen de top en de subtop, vindt Waterreus. "Kjell Scherpen, ooit 'supertalent' bij FC Emmen, horen we nog wel iets over hem bij Ajax? Keepen in de subtop is echt iets anders dan keepen in de top."

De vijftigjarige Limburger vindt sowieso dat er nogal snel hypes ontstaan rondom jonge spelers. "Neem Mohamed Ihattaren, die door de kenners liever nog gisteren dan vandaag Oranje in moest toen hij net gedebuteerd was, maar nu bewijst dat onderweg heel veel kan gebeuren", aldus Waterreus. "Als PSV Drommel als eerste keeper van de toekomst haalt en hem vervolgens eerst een jaar verhuurt aan pakweg FC Utrecht, snap ik het. Maar als ze hem zien als iemand die nu al de strijd aankan met Yvon Mvogo, dan zou ik dat raar vinden."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Waar zou Drommel het beste naartoe kunnen gaan?

PSV
40%
Ajax
40%
Andere club in Nederland
10%
Het buitenland
10%
(5578 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws