Klaassen kan lachen na wissel: 'Daar was ik niet zo heel bang voor'

Klaassen kan lachen na wissel: 'Daar was ik niet zo heel bang voor'

Gepubliceerd: donderdag 4 maart 2021 om 00:01do 04-03-2021 om 00:01

Laatste update: donderdag 4 maart 2021 om 00:36do 04-03-2021 om 00:36

Davy Klaassen viel tijdens de bekerwinst van Ajax op bezoek bij sc Heerenveen (0-3) uit, nadat hij op het slechte veld in het Abe Lenstra Stadion zijn enkel verzwikte. Het was een wissel uit voorzorg, de Ajax-middenvelder verwacht de komende tijd gewoon te kunnen spelen.

Het veld in Heerenveen lag er allesbehalve goed bij. Het zorgde ervoor dat Klaassen door zijn enkel ging, maar het lijkt geen gevolgen te hebben. "Het was lastig ja. Ik had daarvoor al een tik op mijn achillespees gehad en toen zwikte ik ook nog een keer om. Toen was het even klaar", doelt Klaassen in gesprek met ESPN op zijn wissel.

Alle ingrediënten waren aanwezig voor een ouderwetse 'vechtpartij', maar Heerenveen wist eigenlijk geen moment een vuist te maken. Dat had ook met het spel van Ajax te maken, stelt Klaassen. "Volgens mij wilden ze dat wel, maar wij hebben de laatste weken laten zien dat wij dat ook kunnen. Heerenveen heeft op dit moment ook meer voetballers, dus daar was ik niet heel bang voor."

Het werd uiteindelijk een 'makkelijke overwinning' voor Ajax, al brengt Klaassen wel wat nuance aan. "We zeggen wel vaker gemakkelijk, maar je moet het makkelijk maken voor jezelf. Als je een beetje gaat lopen lanterfanten, dan wordt het lastig. Als wij gewoon goed spelen, dan ziet het er misschien makkelijk uit. Maar het komt niet vanzelf."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws