'Men moet niet denken dat Feyenoord net als Ajax zomaar wint bij dat soort teams'

7 maart om 07:54

Feyenoord-trainer Dick Advocaat waakt voor al te veel enthousiasme, maar prijst zich wel gelukkig met de 6-0 zege op VVV-Venlo. De Rotterdammers konden wel een steuntje in de rug gebruiken.

Feyenoord wist zijn voorgaande vier duels niet te winnen. In de KNVB Beker werd verloren van sc Heerenveen, waarna in de Eredivisie gelijke spelen volgden tegen FC Twente en FC Groningen. Vorige week trok AZ aan het langste eind in de topper in Alkmaar. "Het trainersvak is mooi als je wint, maar als je verliest, is het een heel vervelend vak. Dat vind ik weleens moeilijk. Ik heb gelukkig veel gewonnen, anders had ik het niet zo lang volgehouden", lacht Advocaat bij ESPN.

"Ik ben opgelucht, zonder meer", vervolgt de Kleine Generaal na de eclatante 6-0 overwinning. "Net als de spelers heb ik een heerlijk gevoel. Als je zes goals maakt, is dat gewoon goed en het spel zag er ook aardig uit." Hij trapt wel meteen op de rem. "Maar men moet niet denken dat Feyenoord net als Ajax zomaar wint bij ploegen als Groningen en Twente. Ajax verloor trouwens ook bij Groningen, dat kan gewoon, het zijn heel vervelende ploegen. Wij kregen er vier achter elkaar."