Groenendijk duidelijk over PEC-verhalen: 'Het was een behoorlijk mediacircus'

Groenendijk duidelijk over PEC-verhalen: 'Het was een behoorlijk mediacircus'

07-03-2021 10:33
11

Even leek het erop dat Alfons Groenendijk aan de slag zou gaan als trainer van PEC Zwolle, maar uiteindelijk besloot hij het niet te doen. Al snel kwamen er verhalen naar buiten via de media, waardoor Groenendijk begon te twijfelen.

Al toen Groenendijk in de auto zat na het gesprek met de clubleiding van PEC, kwamen de eerste details al naar buiten via de media. "Het kwam naar buiten, op die manier. Het was een behoorlijk mediacircus. Ik reed terug en toen begon dat al binnen te druppelen. Maar dat was allemaal nog niet besproken", vertelt Groenendijk bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN.

Groenendijk besloot de baan uiteindelijk niet aan te nemen. Er was nog veel onduidelijk: tijdens zijn eerste gesprek was het nog niet bekend wanneer Art Langeler aan zou sluiten. Groenendijk had het seizoen wel af willen maken in Zwolle. "Dan was de kans wel aanwezig geweest. Ik moet mijn carrière ook nieuw leven inblazen. We moeten het ook niet groter maken dan het is. PEC is een mooie club, ik had het zeker kunnen doen."

Uiteindelijk werd bekend dat Langeler pas na dit seizoen als nieuwe trainer aan de slag gaat bij PEC. Bert Konterman maakt het seizoen als hoofdtrainer af in Zwolle.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie