Frustraties na Ajax-Groningen: 'Dit kan toch niet waar zijn? Echt belachelijk'

7 maart om 15:13

Mike te Wierik begrijpt helemaal niets van de penalty in de slotfase van Ajax - FC Groningen. Scheidsrechter Dennis Higler beoordeelde een bal op de arm van de Groningen-verdediger als hands. Een 'kutregel', vindt Te Wierik.

"Wat moet ik in godsvredesnaam doen dan?", vraagt Te Wierik zich af voor de camera van ESPN. "Dit is toch geen regel, man. Kijk dan. Dan neem ik de volgende keer een motorzaag mee en zaag ik mijn arm eraf. Wat moet ik nou doen dan? Dit kan toch niet waar zijn? Ik vind het belachelijk, echt belachelijk. Krijg ik ook nog geel."

"Volgens mij heeft een mens twee armen, of niet? Dit is toch ongelooflijk. Hij schiet van drie meter die bal keihard tegen mijn arm aan. Ik vind het echt een grote grap", foetert Te Wierik verder. Door zijn wissel merkte hij vervolgens niet Dusan Tadic de penalty in eerste instantie miste. "Ik was al binnen, want ik was boos. Ik heb het helemaal niet gezien."

Het feit dat Te Wierik ook nog eens geel kreeg van Higler, irriteert hem misschien nog wel het meest. "Ik kan er wel over blijven zeiken. Maar als je dan een penalty geeft, waarom moet je dan ook nog geel geven? Voor wat? Ik kan er niks aan doen."