'Ik zou niet voor minder dan 10 miljoen euro met Ajax over Veerman gaan praten'

9 maart om 12:08
Laatste update: 9 maart om 12:14

Ajax zou een mooie club zijn voor Joey Veerman. Dat stelt Riemer van der Velde, oud-voorzitter en boegbeeld van sc Heerenveen. Om een transfer mogelijk te maken, moet er wel een klap geld worden betaald.

Van der Velde sluit niet uit dat Veerman na dit seizoen de overstap maakt naar PSV. "Als Ajax wat in hem ziet, Joey in zichzelf wil investeren en Ajax hem die kans biedt, dan is Ajax een mooie club voor hem", aldus Van der Velde tegenover Omrop Fryslan.

Goedkoop is Veerman niet. "Ik zou niet voor minder dan tien miljoen euro gaan praten", aldus het Heerenveen-icoon. Omrop Fryslan-verslaggever Arjen de Boer reageert in de Sportcast. "Daar komt de koopman in Riemer naar boven. Dat is wel echt het onderste uit de kan halen."

Veerman sprak zich een week geleden uit over een stap naar de Eredivisie-top. "Ik wil het graag proberen", zei hij bij ESPN. "Ik zou graag bij de topclubs in de Eredivisie spelen. We wachten het af. Het kan zomaar dat ik volgend seizoen nog steeds bij Heerenveen speel."

Deze week ontbrak Veerman in de 36-koppige voorselectie van Jong Oranje voor het EK van eind maart. De situatie ten opzichte van november is onveranderd, bevestigde zijn management aan VoetbalPrimeur. Veerman draagt privéredenen aan.