'Laporta wil grote namen bij Barça: gesprekken over Alaba, interesse in Agüero'

9 maart om 12:45
Laatste update: 9 maart om 13:20

David Alaba en Sergio Agüero worden in verband gebracht met FC Barcelona. Joan Laporta, de nieuwe president van de Catalaanse grootmacht, overweegt naast Eric García ook de verdediger van Bayern München en spits van Manchester City naar Camp Nou halen.

Nu Laporta zijn verkiezingszege binnen heeft, is de Spaanse advocaat begonnen aan zijn monsterklus: Mateu Alemany werd al aangetrokken als nieuwe CEO, terwijl Jordi Cruijff de belangrijkste kandidaat is om aan de slag te gaan als technisch directeur. Om de selectie van trainer Ronald Koeman te versterken, heeft Laporta bovendien twee topspelers op de korrel: Alaba en Agüero.

De verdediger van Bayern en spits van Man City zitten in hun laatste contractjaar en zijn dus transfervrij beschikbaar. Laporta sprak volgens Mundo Deportivo afgelopen week al met Pini Zahavi en Fali Ramadani, de twee zaakwaarnemers van Alaba (28). Laporta heeft een goede relatie met Zahavi, die stamt uit de eerste ambtstermijn van Laporta als Barça-baas.

Zahavi en Ramadani verzekerden Laporta dat Alaba nog niets heeft getekend bij aartsrivaal Real Madrid. Het grootste obstakel voor Barcelona is het financiële gedeelte: Alaba en Bayern bereikten geen akkoord over een nieuw contract door de salariseisen van de Oostenrijkse alleskunner. Daar komt bij dat Barça moet blijven snijden in het salarisbudget.

Agüero is een andere optie voor Barça. De Argentijnse spits (32) wil graag naar Catalonië, heeft een vriendschappelijke band met Lionel Messi en kan het gat dat Luis Suárez afgelopen zomer achterliet opvullen. De kans is groot dat Agüero's ploeggenoot Eric García de eerste Barça-versterking onder Laporta. Met de transfervrije verdediger van Man City ligt er al geruime tijd een akkoord.