'Ten Hag passeert 'hele logische optie' Kudus en kiest voor Álvarez op middenveld'

'Ten Hag passeert 'hele logische optie' Kudus en kiest voor Álvarez op middenveld'

11-03-2021 06:53
58

Mohammed Kudus neemt donderdag weer op de bank plaats bij Ajax voor het duel met BSC Young Boys in de achtste finale van de Europa League. Trainer Erik ten Hag was na de zege op FC Groningen lovend over de Ghanees, maar heeft tegen de Zwitsers geen plek voor hem, vermoeden De Telegraaf en het Algemeen Dagblad.

Ten Hag noemde een basisplaats van Kudus tegen Young Boys op de persconferentie 'een heel logische optie'. Hij lijkt zijn plek echter af te staan aan Edson Álvarez, die weer een linie doorschuift. Jurriën Timber keert daardoor terug in het hart van de defensie, terwijl Devyne Rensch de rechtsback is. Door de afwezigheid van Daley Blind zijn er verder geen verschuivingen in de verdediging en op het middenveld. 

Wedden

Meer odds

De Telegraaf en het AD verwachten dat Dusan Tadic als valse spits speelt, mede doordat Brian Brobbey een twijfelgeval is. David Neres en Antony zorgen voor Braziliaanse vleugels bij Ajax, waardoor Oussama Idrissi wederom wissel is. "Ik vind dat hij het uitstekend doet", zegt Ten Hag over Idrissi. "In de minuten die hij al heeft gespeeld, maar ook op de training maakt hij een buitengewoon goede indruk. En ik weet zeker dat hij er klaar voor is als de ploeg hem nodig mocht hebben."

De aftrap in de Johan Cruijff Arena is om 18.55 uur.

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Stekelenburg, Rensch, Timber, Martínez, Tagliafico; Álvarez, Gravenberch; Antony, Klaassen, Neres; Tadic.