Schmidt krijgt bezoek van De Boer: 'Natuurlijk hebben we het over Ihattaren gehad'

12 maart om 14:00

PSV-trainer Roger Schmidt wil nog niet al te veel kwijt over de komst van Joël Drommel. De Eindhovenaren hebben een persoonlijk akkoord bereikt met de doelman van FC Twente, zo meldde Voetbal International vrijdag.

"Drommel is een goede keeper, dat is zeker", zegt Schmidt op de persconferentie, geciteerd door De Telegraaf. "De situatie is duidelijk, Lars Unnerstall vertrekt na dit seizoen naar FC Twente, dus we moeten nadenken over alle goede keepers die eventueel beschikbaar zijn voor PSV. Wat dit betekent voor Yvon Mvogo? Hij doet het heel goed, maar is voor twee seizoenen gehuurd en niet onze éigen speler. De situatie is nu eenmaal zo dat we na het vertrek van Lars moeten nadenken wat verder te doen. Ik kan er verder pas iets over zeggen wanneer blijkt dat Drommel echt naar ons toe komt."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Polen

  • logo

    Nederland

Schmidt kreeg donderdag bezoek van bondscoach Frank de Boer. "Dat was een heel goed gesprek, ik waardeer het dat hij hier was, zoiets is altijd goed voor beide kanten. We hebben gesproken over de spelers en voetbal in het algemeen. Of we het ook over Mohamed Ihattaren hebben gehad? Natuurlijk. Over alle spelers die in aanmerking komen voor het nationale team. Ik kan mijn mening geven, maar zij nemen zelf hun beslissingen. Maar voor de gedachten en het gevoel is het goed iets te weten over de spelers bij PSV en er misschien een voordeel mee te doen."

De PSV-trainer verwacht zelf op korte termijn niet als bondscoach aan de slag te gaan, hoewel Duitsland een opvolger zoekt voor Joachim Löw. "Dat denk ik niet." Hij schuift wel Ralf Rangnick, met wie hij samenwerkte bij Red Bull Salzburg, naar voren. "Dat zou een goede keuze zijn, als hij het zou willen." Rangnick is momenteel de technisch directeur van het Red Bull-imperium. Naast Salzburg behoort onder meer RB Leipzig tot zijn portefeuille.