Swart: 'Ik zei: als je zo blijft keepen, ga ik je proberen naar Ajax te brengen'

Swart: 'Ik zei: als je zo blijft keepen, ga ik je proberen naar Ajax te brengen'

12-03-2021 15:38
72

Sjaak Swart hoopt dat Marc Overmars Joël Drommel (24) alsnog kan verleiden tot een overstap naar Ajax. Swart is gecharmeerd van Drommel en maakte zich jaren geleden al hard voor een transfer van de doelman naar Amsterdam. "Drommel zou een hele goede keeper voor Ajax zijn."

De doelman staat volgens Voetbal International op het punt om de overstap van FC Twente naar PSV te maken. Swart ziet dat graag anders. "Toen Drommel in de Onder 19 van Oranje speelde vond ik hem al goed. Ik heb hem toen fantastische wedstrijden zien keepen", begint Swart in gesprek met VoetbalPrimeur. "Ik zei toen tegen hem: als je goed blijft keepen, ga ik proberen je naar Ajax te brengen. Ik heb drie à vier jaar geleden ook al tegen Ajax gezegd: die moet je nemen, dat wordt een hele goede keeper."

Tot een transfer kwam het nooit. "Marc (Overmars, red.) zegt ook dat het een hele goede keeper is, maar Drommel heeft de pech gehad dat Onana zo goed keepte de afgelopen jaren. Ik vind het jammer, want het is echt een keeper voor de toekomst. Scherpen ontwikkelt zich ook goed en Stekelenburg keept nu heel aardig, maar Drommel is gewoon een Nederlands elftal-keeper op dit moment", stelt Swart.

Drommel wordt veelal geroemd om zijn meevoetballende kwaliteiten. "Hij is vroeger spits geweest, dus hij heeft een geweldige uittrap", weet Mister Ajax. "Hij heeft zich geweldig ontwikkeld. Tuurlijk heeft hij in zijn beginfase een aantal foutjes gemaakt, maar het is nu gewoon een hele goede keeper."

Alle mooie woorden ten spijt lijkt Drommel nu onderweg naar PSV. Stiekem hoopt Swart dat Overmars de doelman nog voor de neus van de Eindhovenaren kan wegkapen. "Zo lang hij niet definitief naar PSV is vertrokken, kan hij nog naar Ajax."

(Emile van de Sande/VoetbalPrimeur)