De Vrij lijkt logische vervanger Van Dijk bij Oranje: 'Nog een naam: Timber'

De Vrij lijkt logische vervanger Van Dijk bij Oranje: 'Nog een naam: Timber'

14-03-2021 15:31
69

Virgil van Dijk is een groot vraagteken voor het EK van aankomende zomer. Stefan de Vrij lijkt zijn logische vervanger, maar Ziggo Sport-analist Jan van Halst doet een andere suggestie. Hij denkt dat Jurriën Timber beter bij het Nederlands elftal zou passen.

Wanneer er gesproken wordt over de mogelijke vervanger van Van Dijk op het EK wordt er al snel gesproken over De Vrij, die vrijwel alle wedstrijden speelt bij Internazionale. Van Halst denkt echter dat Timber ook een goede kans maakt. "Mag ik er nog eentje bij noemen? Timber. Hij is een heel ander type, maar hij blijft zo makkelijk en goed overeind. De Vrij vind ik in het Nederlands elftal altijd tegenvallen. Ik weet niet hoe dat komt. Gekozen tot beste verdediger van de Serie A, maar als je kijkt naar puur voetballend... Qua opbouw, past Timber beter."

De suggestie van Van Halst zorgt voor verbazing bij presentator Wytse van der Goot. "Ik weet het... Ik probeer nu al voor over twee maanden te kijken", vervolgt Van Halst. "Een verrassing, maar ik denk dat Timber niet uitgesloten moet worden. Ik vind De Vrij dit seizoen minder..."

Liverpool-manager Jürgen Klopp gaf zaterdagavond aan dat Van Dijk het EK van aankomende zomer waarschijnlijk aan zich voorbij moet laten gaan.