'Voordeel voor PSV dat AZ ruim gewonnen heeft, daarna doen ze stapje terug'

'Voordeel voor PSV dat AZ ruim gewonnen heeft, daarna doen ze stapje terug'

15-03-2021 16:17
89

Aad de Mos denkt dat PSV er komende zondag niet in zal slagen om van AZ te winnen. De gewezen voetbaltrainer en analist verwacht wel een mooie wedstrijd, omdat er twee ploegen met aanvallende intenties tegenover elkaar zullen staan.

De randvoorwaarden zijn volgens De Mos voor PSV aanwezig om te winnen in het AFAS Stadion. "Het voordeel voor PSV is dat AZ dit weekend ruim gewonnen heeft (4-1 tegen FC Twente, red.)", zegt de analist tegen het Eindhovens Dagblad. "Meestal doen ze daarna weer een stapje terug, omdat ze niet constant zijn. Daarnaast heeft PSV in de afgelopen vijf jaar, met uitzondering van vorig seizoen, goede resultaten gehaald in Alkmaar."

Het treffen tussen de nummer twee en de nummer drie van de Eredivisie zal volgens de oud-trainer van de Eindhovenaren een interessant schouwspel worden. "Met het aanvallende voetbal dat AZ speelt, moet PSV iets voorzichtiger zijn en niet in het mes lopen. Dat gebeurde hier thuis wel. Het is zaak voor PSV om in de organisatie te spelen en in de duels te komen. Als ze het positiespel van AZ toelaten, word je scheel getikt. Ik denk zelf aan een gelijkspelletje."