Younes dankt Ajax na uitverkiezing voor Mannschaft: 'Dat heb ik daar geleerd'

Younes dankt Ajax na uitverkiezing voor Mannschaft: 'Dat heb ik daar geleerd'

22-03-2021 13:29
25

Amin Younes is opgeroepen voor de Duitse nationale selectie en denkt dat dat mede te danken is aan zijn periode bij Ajax. De kleine vleugelaanvaller, die nu bij Eintracht Frankfurt speelt, stelt veel geleerd te hebben in Amsterdam.

In 2016 haalde Ajax de Duitse dribbelaar op bij Borussia Mönchengladbach en dat is volgens Younes cruciaal geweest. "Mijn speelstijl paste precies in de filosofie van de club", vertelt hij in een groot interview met Kicker. "Ik heb daar waarschijnlijk ook mijn agressiviteit en felheid aangeleerd. Als ik in Duitsland was gebleven, weet ik niet of het ook zo gelopen was."

De nu 27-jarige aanvaller speelde drie seizoenen bij Ajax en was onderdeel van het team dat in 2017 de finale van de Europa League haalde. Kampioen worden met de Amsterdammers lukte hem nooit: Younes speelde mee in de beruchte uitwedstrijd bij De Graafschap, die met 1-1 gelijk werd gespeeld waardoor PSV er toch nog met de titel vandoor ging. In de zomer van 2018 ging Younes naar Napoli, dat hem nu verhuurt aan Frankfurt.

Als Ajacied speelde hij ook al eens voor Die Mannschaft. In 2017 mocht Younes 24 minuten meedoen in een vriendschappelijke wedstrijd en in datzelfde jaar kwam hij in twee wedstrijden op de Confederations Cup in actie. Een jaar later kreeg hij ook nog speeltijd in twee WK-kwalificatiewedstrijden, maar de teller bleef vervolgens op vijf interlands steken.