Spandoekenactie in De Kuip komt ten einde: 'Stadion moet schoon opgeleverd worden'

Spandoekenactie in De Kuip komt ten einde: 'Stadion moet schoon opgeleverd worden'

23-03-2021 11:36 Laatste update: 11:37
181

Na de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard zullen de duizenden spandoeken in De Kuip verwijderd worden. In overleg met de KNVB is besloten dat de creaties van vele Feyenoord-fans weggehaald worden voor de bekerfinale tussen Vitesse en Ajax op 18 april.

"Er is al veel over gezegd en geschreven, maar we gaan de doeken weghalen", vertelt Jeroen van supportersvereniging FRFC1908 tegenover Rijnmond Sport. "Het is eigenlijk al anderhalve maand bekend." De doeken verdwijnen niet per direct uit het stadion. Na de wedstrijd tegen Fortuna Sittard worden de spandoeken weggehaald. "Zodat met de bekerfinale beide supportersgroepen ook een sfeeractie kunnen doen om hun club te steunen. Het stadion moet schoon opgeleverd worden."

De supportersvereniging is trots op bijna vijfduizend gemaakte spandoeken. "Op dinsdagochtend hebben we de laatste doeken verkocht. Tijd voor een feestje, het was bizar. Je zag eerst alleen maar blauwe stoeltjes. Dat werden er steeds minder. En de doeken zagen er soms beter uit dan het voetbal", lacht Jeroen.

De doeken terugleggen na de bekerfinale was geen optie volgens Jeroen van FCFR1909. "Nee, we zijn nu een halfjaar bezig en het was heel veel werk. Door weer, wind, sneeuw en ijs. Sommige mensen zijn zelfs geblesseerd geraakt tijdens het plaatsen van de doeken. We gaan misschien wel wat nieuws doen. Wat, weten we nog niet. Maar dat komt wel."