Van de Looi prijst 'geweldig voorbeeld': 'Kluivert had het daar best lastig mee'

Van de Looi prijst 'geweldig voorbeeld': 'Kluivert had het daar best lastig mee'

24-03-2021 11:52
39

Erwin van de Looi neemt zijn petje af voor Justin Kluivert. De aanvaller van RB Leipzig speelde al twee interlands voor het Nederlands elftal, maar moest zich daarna weer op Jong Oranje richten.

Volgens de bondscoach van de Nederlandse talenten is het niet makkelijk om die knop om te zetten. "Als jij geselecteerd wordt voor het Nederlands elftal dan doet dat veel met jou als speler, maar ook met jouw omgeving. Mensen gaan anders naar je kijken. Keer je vervolgens terug naar Jong Oranje, dan voelt dat toch als een soort degradatie", vertelt Van de Looi aan Voetbal International.

"Zelfs als de spelers dat niet zo voelt, dan kan de omgeving daar wel zo om reageren", vervolgt Van de Looi. "Ik vind Justin Kluivert een geweldig voorbeeld. Die had het er best even lastig mee. Ik heb hem toen ook twee wedstrijden gewisseld. Maar de keren daarna zag ik een heel ander persoon. Hij heeft het omgedraaid. Hij wil Jong Oranje gebruiken om bij zijn club en het Nederlands elftal in de kijker te spelen. Dat is knap. Dan zit je best goed in elkaar vind ik."