Vink haalt uit naar Oranje en KNVB: 'Noorwegen en Duitsland staken hun nek uit'

Vink haalt uit naar Oranje en KNVB: 'Noorwegen en Duitsland staken hun nek uit'

28-03-2021 10:48
106

Marciano Vink is niet onder de indruk van het statement van de KNVB en het Nederlands elftal voor het WK-kwalificatieduel met Letland. De oud-speler van Ajax en PSV kraakt de actie van de Oranje-spelers, die met zwarte shirts het veld opkwamen met de tekst 'Football supports change.'

"Het is gewoon heel slap", steekt Vink van wal bij Goedemorgen Oranje op ESPN. "Noorwegen en Duitsland hebben hun nek uitgestoken. Zij deden het op een moment dat je niet wist hoe de UEFA zou reageren. Of je hier een boete, een straf of punten in mindering voor zou krijgen. Het is toch een heel groot verschil wat hier staat", doelt hij op de Duitse internationals die shirts droegen met daarop Human rights. "Of hoe het Nederlands elftal erbij stond."

Vink vindt het statement van Die Mannschaft 'veel krachtiger'. Dat van Oranje noemt hij 'mosterd na de maaltijd'. "Er werd tijdens de persconferentie voor het duel met Turkije gevraagd: wat gaan jullie doen? Dat was een hele heisa, waarbij Georginio Wijnaldum een beetje een misverstand had. Dan heb je de mogelijkheid om bij elkaar te gaan zitten en een statement te maken. En je wacht tot Letland, als andere landen de hete kolen al uit het vuur hebben gehaald. En dan kom jij met een slap aftreksel."

Vink heeft daar weinig begrip voor: 'Zo van: oh, er is geen straf. Het braafste jongetje van de klas. Dat moet Nederland niet willen. Als eerste de competitie eruit gegooid met corona, we betalen als eerste bij de EU onze plichten. We zijn het braafste jongetje. Had nu gewoon een statement gemaakt. Dit zijn serieuze zaken, dan moet je gewoon je mening verkondigen ongeacht de consequenties. Ik vind het een gemiste kans."