Feyenoord maakt stap naar Eredivisie Vrouwen: 'Een topclub hoort daar thuis'

Feyenoord maakt stap naar Eredivisie Vrouwen: 'Een topclub hoort daar thuis'

31-03-2021 08:25
93

Feyenoord gaat vanaf volgend seizoen met een vrouwenelftal meedoen aan de Eredivisie Vrouwen. De club wil met de deelname aan de hoogste vrouwencompetitie in Nederland 'het vrouwenvoetbal in Rotterdam en omstreken een extra impuls geven'.

Dat nieuws maakt de stadionclub woensdagochtend bekend via officiële kanalen. "Dit is de logische vervolgstap van vier jaar hard werken", vertelt technisch directeur Frank Arnesen in een korte reactie. "Ik denk dat iedereen het erover eens is dat een topclub als Feyenoord in de Eredivisie Vrouwen thuishoort. Nu we van de KNVB de kans krijgen om komend seizoen toe te treden, moeten we die als club pakken."

Gekke dingen hoeven we in het eerste jaar op het hoogste niveau niet te verwachten van de Feyenoord Vrouwen. "We beginnen bescheiden en houden we de kosten gelijk aan die van dit seizoen", vervolgt Arnesen. "Zo bouwen we gestaag aan een lichting Feyenoord Vrouwen die uiteindelijk mee moet gaan doen om de prijzen."

Manon Melis, coördinator vrouwenvoetbal bij Feyenoord, is blij dat het vrouwenelftal van de Rotterdammers volgend seizoen op het hoogste niveau actief is. "In 2019 wilden we binnen twee jaar naar de Eredivisie Vrouwen, dus het is mooi dat we die belofte waar hebben kunnen maken. Jongens kunnen al sinds jaar en dag dromen van een optreden in Feyenoord 1 en vanaf volgend seizoen is diezelfde droom reëel voor duizenden meiden. Dat is ook wat Feyenoord moet zijn: een club waar iedereen, man én vrouw, zich mee kan identificeren."

Varkenoord zal volgend seizoen de thuisbasis zijn voor de Feyenoord Vrouwen, net zoals de seizoenen hiervoor.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s