PSV-achterban overdonderd: 'Want, hoe dan? Hoe doe je dat op een eerlijke manier?'

PSV-achterban overdonderd: 'Want, hoe dan? Hoe doe je dat op een eerlijke manier?'

Gepubliceerd: woensdag 7 april 2021 om 10:28wo 07-04-2021 om 10:28

Het nieuws dat PSV in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen van 24 april weer 4.000 toeschouwers mag ontvangen, zorgt voor vragen bij de supportersvereniging van de Eindhovense club. Harrie Timmermans is verrast.

"Want, hoe dan?", vraagt de voorzitter van de supportersvereniging van PSV zich af bij Omroep Brabant. De actie maakt onderdeel uit van een overheidspilot, waarbij ook in andere Eredivisie-stadions wordt getest met publiek. Timmermans is 'natuurlijk wel blij', laat hij weten. "Het moment dat supporters weer naar het stadion mogen is een moment waar we enorm naar uitkijken, waar we naar snákken."

Maar het nieuws zorgt tegelijkertijd voor een stortvloed aan vragen, waar de supportersvereniging van PSV vooralsnog geen antwoord op heeft. "Er zijn bijvoorbeeld zo'n 26.000 seizoenkaarthouders", schetst Timmermans. "Terwijl er volgens de berichten zo'n 4.000 mensen naar binnen mogen. Maar hoe doe je dat op een eerlijke manier? Misschien een vorm van loting of inventariseren wie er überhaupt willen. Want onder deze omstandigheden zijn er misschien ook wel mensen die zeggen: Ik gun het aan mijn buurman."

Over ruim twee weken wordt PSV - Groningen al gespeeld, waardoor snelle actie vereist is. Timmermans: "We moeten er ook niet over piepen, we gaan in overleg en we gaan het zo eerlijk mogelijk doen. De wedstrijd is al op 24 april, dus er moet nu garen op de klos."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws