'Mbappé slaat contractvoorstel af: PSG moet topspits deze zomer verkopen'

'Mbappé slaat contractvoorstel af: PSG moet topspits deze zomer verkopen'

08-04-2021 18:22
34

Kylian Mbappé heeft besloten om zijn contract bij Paris Saint-Germain niet te verlengen. Dat melden de Spaanse media Cadena SER en Deportes Cuatro. Real Madrid zou er als de kippen bij zijn.

De contractsituatie van Mbappé houdt de gemoederen al enige tijd bezig. De 22-jarige spits vertelde dat hij alle berichtgeving meer dan zat is, maar in de Franse hoofdstad leken ze toch wat onrustig te worden. En die zorg was niet ongegrond, zo blijkt nu. Mbappé wil zijn medio 2022 aflopende verbintenis niet verlengen, zo heeft hij de club laten weten, meldt onder meer Cadena SER.

Voor PSG is dat zowel een sportieve als een financiële dreun. De Franse kampioen kan het zich niet veroorloven om hem transfervrij te laten gaan, waardoor de pijlsnelle aanvaller eigenlijk deze zomer al verkocht moet worden. Eerder repte Le Parisien al van een prijskaartje van 120 tot 150 miljoen euro.

Mbappé zelf zou zijn zinnen hebben gezet op een overstap naar Real Madrid. Voorzitter Florentino Pérez van de Koninklijke ziet hem liefst deze zomer al komen en droomt zelfs van een dubbelslag. Ook Erling Haaland staat hoog op het wensenlijstje. Hoe Real de toptransfers wil bekostigen, wordt niet duidelijk.