Vitesse trekt zelfde conclusie als Ajax: geen fans in stadion tijdens bekerfinale

Vitesse trekt zelfde conclusie als Ajax: geen fans in stadion tijdens bekerfinale

Gepubliceerd: woensdag 14 april 2021 om 11:02wo 14-04-2021 om 11:02

Vitesse heeft in navolging van Ajax een streep gezet door een supportersevenement voor de bekerfinale van aanstaande zondag. In stadion Gelredome zou de wedstrijd op een groot scherm worden vertoond, maar de animo voor kaarten is beperkt.

Het is niet de enige belemmering waar Vitesse tegenaan loopt: beperkte testcapaciteit op zaterdag in Arnhem, het niet mogen schenken van alcoholische dranken na 20.00 uur en 'een aantal forse onvoorziene kostenposten' nopen de clubleiding om de boel te cancellen.

Vorige week besloot Ajax ook om de 'public viewing' in de Johan Cruijff Arena af te gelasten, ook al had de overheid toestemming gegeven. De Amsterdammers vonden de organisatie te complex en die conclusie heeft Vitesse nu ook getrokken.

"We hebben geconcludeerd dat het met de verschillende belemmerende factoren onmogelijk is om een evenement in GelreDome te kunnen organiseren, dat past bij wat wij voor ogen hebben", reageert algemeen directeur Pascal van Wijk op de clubsite.

Enkele honderden supporters die zich hadden aangemeld zijn woensdagochtend op de hoogte gesteld door Vitesse. De bekerfinale begint zondag om 18.00 uur in De Kuip.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws