De Boer geeft Ajax dringend advies: Dat is koren op de molen voor die gasten

De Boer geeft Ajax dringend advies: "Dat is koren op de molen voor die gasten"

15-04-2021 20:20
19

Kenneth Perez en Ronald de Boer verwachten een 'interessante wedstrijd' tussen Ajax en AS Roma in de kwartfinale van de Europa League. De Amsterdammers moeten volgens de ESPN-analisten vooral rustig blijven, ondanks de 1-2 achterstand.

"Roma is favoriet", stelt De Boer, die Ajax 35 à 40 procent geeft op plaatsing voor de halve finale. Perez verwacht 'een heel interessante wedstrijd'. "Zuid-Europese ploegen houden van aanstellen, tijdrekken en treiteren. Dat gaan we zeker zien."

"Ik ben heel benieuwd hoe een Nederlandse ploeg zich daartegen wapent", vervolgt Perez. "Ze moeten zich niet gaan ergeren en te gehaast gaan spelen. Want ik vind Ajax een betere ploeg dan Roma."

Volgens De Boer is er 'maar één remedie'. "Gewoon die bal laten gaan en niet in de duels komen. Dat is koren op de molen voor die gasten. Dan gaan ze zuigen en raak je alleen maar gefrustreerder. Ajax moet goed zijn aan de bal en met het mes tussen de tanden beginnen." Perez, met een dikke knipoog: "Er is één grote factor: is Valentijn Driessen in Rome, of niet?"