Laporta verandert van onderwerp na Koeman-vraag: 'Athletic speelde erg goed'

Laporta verandert van onderwerp na Koeman-vraag: 'Athletic speelde erg goed'

18-04-2021 11:11
51

Joan Laporta, de president van FC Barcelona, heeft na de gewonnen Copa del Rey-finale tegen Athletic Club (4-0) geen uitsluitsel gegeven over de toekomst van Ronald Koeman. De beleidsbepaler in Camp Nou ging snel over op een ander onderwerp toen hem naar de Nederlander werd gevraagd.

Laporta kwam Koeman hartelijk omhelzen na afloop van de finale, maar in gesprek met El Mundo Deportivo wilde hij maar weinig zeggen over de toekomst van de Nederlandse trainer bij Barça. "Hij en zijn staf doen het erg goed en ik ben blij voor ze", zo liet de voorzitter weten, waarna hij snel van onderwerp veranderde. "Die spelers van Athletic Club deden het ook goed vandaag."

Over het behouden van Lionel Messi was de Spaanse zakenman een stuk opener. "Leo houdt van Barcelona. Hij is zo'n belangrijk onderdeel van deze club en wil echt blijven. We zullen er alles aan doen om hem ook daadwerkelijk hier te houden, want dat is wat we het belangrijkste vinden. Vandaag hebben we weer kunnen zien dat hij de beste ter wereld is."

De Catalanen wonnen met 4-0 dankzij twee goals van Messi, een treffer van Antoine Griezmann én een goal van Frenkie de Jong. De Nederlander was de grote man aan de zijde van de Blaugranas, want hij bereidde ook nog eens twee doelpunten voor.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie